Behandelplannen

AllergieWereld is onderdeel van Patiënt1 en heeft als doel de zorg voor mensen met een allergische aandoening beter en efficiënter te maken. Om dat doel te bereiken wordt er gewerkt met digitale behandelplannen waardoor de lijnen binnen de zorg kort zijn en er altijd en overal gecommuniceerd kan worden.

De behandelplannen van Patiënt1 werken via het gratis Persoonlijk GezondheidsDossier (PGD). In een online behandelplan werken patiënt en zorgverlener(s) nauw samen. 

Voordelen van een behandelplan

  • Direct kunnen communiceren met je arts
  • Altijd en overal behandeling mogelijk
  • Unieke en persoonsgerichte zorg
  • Voeg foto’s en verslagen toe
  • Blijf op de hoogte van je gehele behandeltraject

behandelplan.png

Direct kunnen communiceren met uw arts

Een behandelplan wordt altijd gestart door de zorgverlener. Hij of zij werkt vanuit de digitale omgeving van Patiënt1Pro. Deze website is gekoppeld aan Patiënt1 en is speciaal voor de zorgverlener ontwikkeld. Het PGD van de patiënt kan gekoppeld worden met het account van de zorgverlener en eventuele mede-behandelaars. Op deze manier ontstaat een uniek, multidisciplinair zorgplan waarin directe communicatie tussen patiënt en zorgverlener(s) mogelijk is. Je kunt namelijk niet alleen de bevindingen en verslagen van de arts lezen, maar via de Berichtenfunctie kun je ook direct contact met je arts opnemen.

behandelplan2.png

Altijd en overal behandeling mogelijk

Met een behandelplan is altijd en overal zorg en advies mogelijk, ook zonder op consult te hoeven komen. Zo hoef je niet meer voor elk consult de deur uit. En dat geldt ook als je meerdere zorgverleners in verschillende ziekenhuizen hebt.

Unieke en persoonsgerichte behandeling

Na het accepteren van een behandelplan geef je de betreffende zorgverlener toestemming in je medisch dossier te kijken. Hij of zij krijgt dan een goed en compleet beeld van je complete medische geschiedenis en je huidige behandeling. Op deze manier is een snelle en persoonsgerichte behandeling mogelijk. Jij bepaalt, als eigenaar van je PGD, wie inzage heeft in jouw dossier.

Voeg foto's en verslagen toe

In het behandelplan is het niet alleen mogelijk om met je arts(en) te communiceren, maar kun je ook foto's toevoegen. Zo kan er gekeken worden hoe de huidaandoening zich ontwikkeld en hoe de aandoening op een bepaalde behandeling reageert. Daarnaast kunnen de zorgverleners verslagen toevoegen aan het behandelplan. De patiënt mag deze verslagen inzien, bijvoorbeeld een verslag van een consult of van de laatste bevindingen met betrekking tot het behandelproces.